News

Lehdistötiedote 2018-01-24

FocalSpecin Aasian myynnin kasvu jatkuu vahvana rahoittajien tuella

Optisia 3D-mittalaitteita valmistavan oululaisen FocalSpecin Aasian myynti kasvoi yli kaksinkertaiseksi vuonna 2017. Kysyntä muun muassa kuluttajaelektroniikkaa ja mobiililaitteita valmistavan teollisuuden laadunvalvonnassa käyttämille sensoreille on kovassa kasvussa Kiinan, Intian, Etelä-Korean ja Japanin markkinoilla. FocalSpecin myynnistä yli 60 % tulee Aasian markkinoilta.

FocalSpec on kerännyt pääomaa viimeisen vuoden aikana yhteensä 7 miljoonaa euroa. Puolet varoista on tullut pääomasijoituksina sijoitusyhtiöiltä ja yksityisiltä sijoittajilta, puolet Euroopan investointirahaston ja Finnveran takaamana lainarahoituksena. Rahoitusta on hankittu erityisesti myynnin ja teknisen tuen vahvistamiseen Aasiassa.

”Vahva kasvu osoittaa, että tarvetta huipputason laadunvalvonnan ratkaisuille löytyy. Olemme hyvässä tilanteessa ja teemmekin jatkuvaa kehitystyötä voidaksemme vastata kansainvälisesti toimivien asiakasyritystemme paikallisiin tarpeisiin entistäkin monipuolisemmin ja tehokkaammin”, sanoo FocalSpecin toimitusjohtaja Sauli Törmälä.

FocalSpecin päätoimipaikka ja tuotanto tulee pysymään jatkossakin Oulussa. Vuodessa henkilökuntansa kaksinkertaistanut yritys jatkaa rekrytointeja myös Suomessa. Lisäresursseja, erityisesti kokeneita alan ammattilaisia, tarvitaan niin tuotekehitykseen, tekniseen tukeen kuin myyntiin ja tuotemarkkinointiinkin.

FocalSpec Oy on oululainen yksityisessä omistuksessa oleva kasvuyritys. Vuonna 2009 perustetulla yrityksellä on liiketoimintaa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:

Sauli Törmälä, Toimitusjohtaja, FocalSpec Oy
puh. +358 44 587 2001, sauli.tormala@focalspec.com

Sanna Rantanen, Myynti- ja markkinointijohtaja, FocalSpec Oy
puh +358 400 214 012, sanna.rantanen@focalspec.com

Let's work together

Contact us and let’s discuss further how we can help you to develop your business.

Contact us

Choose
Choose
Choose
*Mandatory field
Send message
Thank you. We will be in touch.